Kάντε click στο εικονίδιο ζωντανής συνομιλίας

info@smarterweb.gr

Κατασκευή e-shop

Αύξησε τις πωλήσεις σου από σήμερα με την SMARTERweb

Online Κρατήσεις

Αύξησε τις κρατήσεις σου από σήμερα με την SMARTERweb

Email Marketing

Υπηρεσία Email Marketing για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις

Κατασκευή website

Η επιχείρησή σου στο διαδίκτυο από τους ειδικούς της SMARTERweb

Βελτιστοποίηση SEO

Υπηρεσία βελτιστοποίησης SEO για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις

Social Media Marketing

Διαφήμιση στο facebook; Στο instagram;
Ασ’ το σε εμας..

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

10 λόγοι να κάνεις το web site σου τώρα

Πιθανότατα έχετε αναρωτηθεί στο παρελθόν και για να διαβάζετε αυτό το άρθρο πιθανότατα ακόμη αναρωτιέστε, «Πρέπει να έχω έναν ιστότοπο για την επιχείρησή μου;»

10 λόγοι να κάνεις το web site σου τώρα

Αν είστε ιδιοκτήτης μιας μικρής επιχείρησης που ενδιαφέρεται να αναπτύξει και να προβάλει αποτελεσματικά την επωνυμία σας, τότε, πρέπει να έχετε έναν ιστότοπο.

Σήμερα η δημιουργία ενός επαγγελματικού ιστότοπου ή ενός καταστήματος ηλεκτρονικού εμπορίου είναι ευκολότερη από ποτέ: δεν κοστίζει πολλά χρήματα, δεν χρειάζεται να ξέρετε πώς να κωδικοποιείτε ή να σχεδιάζετε, το ηλεκτρονικό σας κατάστημα δεν περιορίζεται σε ώρες λειτουργίας και είναι ένα από τα καλύτερα μέσα διαφήμισης.

Μπορείτε ακόμη να δοκιμάσετε ένα εύχρηστο πρόγραμμα δημιουργίας ιστοτόπων (website builder) μειώνοντας ακόμα περισσότερο το κόστος, οπότε τι περιμένετε;

Το να έχετε έναν ιστότοπο μιας μικρής επιχείρησης δεν σημαίνει μόνο την πώληση των αγαθών και των υπηρεσιών σας, αλλά και την παροχή αξίας σε πιθανούς πελάτες.

Ακόμα δεν είστε σίγουροι πώς η ύπαρξη ενός ιστότοπου θα σας βοηθήσει να αναπτύξετε την επιχείρησή σας; Ή ίσως εξακολουθείτε να αναρωτιέστε: «Γιατί μια επιχείρηση χρειάζεται έναν ιστότοπο;» Θα σας δώσω 10 καλούς λόγους:

1. Οι πελάτες σας το περιμένουν.

Αν αυτός ήταν ο μόνος λόγος στη λίστα, θα ήταν αρκετός. Σκεφτείτε το. Θα εμπιστευόσασταν μια επιχείρηση που δεν είχε ιστότοπο;
Εάν δεν διαθέτετε ιστότοπο επιχείρησης, οι σημερινοί πελάτες με γνώσεις ψηφιακής τεχνολογίας (και ανυπόμονοι) μπορεί να κοιτάξουν αλλού.

2. Παρέχει κοινωνική καταξίωση.

Το ενενήντα τοις εκατό των καταναλωτών ισχυρίζεται ότι οι διαδικτυακές κριτικές επηρεάζουν τις αποφάσεις αγοράς τους.
Θα μπορούσατε να βασιστείτε στην Google, ή και άλλους ιστότοπους κριτικών για να φιλοξενήσετε κριτικές για την επωνυμία σας, αλλά μπορείτε να επιτύχετε πολλά περισσότερα και μέσω του website σας.
Δεδομένου ότι οι δυνητικοί αγοραστές σας αναζητούν ήδη στο διαδίκτυο, η καταγραφή μαρτυριών και σχολίων πελατών στον ιστότοπό σας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εντυπωσιάσετε τους πιθανούς αγοραστές.

3. Εσείς ελέγχετε την αφήγηση.

Είναι αλήθεια ότι δεν μπορείτε να ελέγξετε τι λένε οι άλλοι για εσάς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά μπορείτε να επηρεάσετε την αντίληψη του κοινού δημιουργώντας τη δική σας ιστορία μέσω ενός επιχειρηματικού ιστότοπου.

Ένα εταιρικό ιστολόγιο βοηθά τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων να στείλουν το επιθυμητό μήνυμα, στο κοινό τους πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά από τις έντυπες διαφημίσεις ή τα φυλλάδια αλληλογραφίας και άλλα παραδοσιακά μέσα διαφήμισης.
Επιπλέον, τα εικονίδια κοινωνικής δικτύωσης που συνδέονται με το Facebook, το Twitter, το Instagram και άλλες πλατφόρμες δικτύωσης διευκολύνουν την κοινή χρήση του περιεχομένου σας για τους επισκέπτες σας που τους αρέσει αυτό που βλέπουν.

4. Περισσότερο κέρδος μέσα από το κόστος δημιουργίας ενός ιστότοπου.

Είτε αναθέτοντας την δημιουργία του website σας σε μας, είτε επιλέγοντας την κατασκευή με το website builder που σας προσφέρουμε, τοποθετείτε την εταιρεία σας ώστε να προσεγγίζει χιλιάδες περισσότερους δυνητικούς πελάτες για λιγότερο από ό,τι θα ξοδεύατε για την σε μέσα παραδοσιακής διαφήμισης.

5. Δεν χρειάζεστε εκτεταμένες γνώσεις κωδικοποίησης ή τεχνικές δεξιότητες.

Χωρίς προηγούμενη εμπειρία και ένα διαισθητικό, φιλικό προς τους αρχάριους πρόγραμμα δημιουργίας ιστοτόπων, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο για μικρές επιχειρήσεις μέσα σε λίγα λεπτά.

6. Όλοι οι ανταγωνιστές σας έχουν εταιρικούς ιστότοπους.

Οι καταναλωτές συνήθως ξεκινούν το ταξίδι αγοράς τους με έρευνα και συστάσεις από ομοτίμους και συνδέσεις κοινωνικών δικτύων.
Μελέτες δείχνουν ότι όταν ένας καταναλωτής έχει μια ιδέα για το τι χρειάζεται ή θέλει, αρχίζει να ερευνά και το 72% από αυτούς πηγαίνουν στο διαδίκτυο για να βρουν εκπαιδευτικό υλικό, κριτικές και μαρτυρίες.
Επομένως, εάν δεν παραμένετε ανταγωνιστικοί με τον ανταγωνισμό σας, δίνετε στους αγοραστές έναν λόγο να αγοράσουν από αλλού.

7. Ποτέ μην ξαναβάλετε την πινακίδα «κλειστό».

Κανείς δεν θέλει να δουλεύει στις 3 τα ξημερώματα, αλλά σε κάποιους αρέσει να ψωνίζουν τότε. Το να έχετε έναν επιχειρηματικό ιστότοπο ή ένα κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου σημαίνει ότι μπορείτε να πουλάτε προϊόντα όλη την ώρα — όχι απλώς μεταξύ των εργάσιμων ωρών.

Ένα ηλεκτρονικό κατάστημα μπορεί να σημαίνει μια δραματική ώθηση στις πωλήσεις, ειδικά όταν λαμβάνετε υπόψη επιπλέον πελάτες που δεν περιορίζονται γεωγραφικά. Η παρουσία σας στο διαδίκτυο υποστηρίζει επίσης καμπάνιες μάρκετινγκ, εξυπηρέτηση πελατών, δημιουργία σχέσεων με πελάτες, αναγνώριση επωνυμίας και σχεδόν κάθε άλλο στοιχείο ροής εσόδων.

Ο συνδυασμός του ιστότοπού σας με εργαλεία μάρκετινγκ, όπως το email marketing και το social media marketing σας βοηθά να προσεγγίσετε νέους πελάτες και να δημιουργήσετε επαναλαμβανόμενες πωλήσεις.

8. Θα εμφανιστείτε στα αποτελέσματα αναζήτησης Google.

Σκεφτείτε το εξής: το 81 τοις εκατό των καταναλωτών πραγματοποιούν διαδικτυακή έρευνα πριν κάνουν μια αγορά. Αυτό σημαίνει ότι πηγαίνουν στο Google και πληκτρολογούν μία ή περισσότερες λέξεις-κλειδιά, όπως “καλύτερα δερμάτινα” ή, αν ξέρουν τι θέλουν, “χειροποίητα γυναικεία δερμάτινα στην Κέρκυρα”.

Εάν δεν έχετε ιστότοπο για την επιχείρησή σας, οι πιθανότητες εμφάνισης στη σελίδα αποτελεσμάτων της μηχανής αναζήτησης (SERP) είναι μηδενικές. Ωστόσο, εάν έχετε έναν ιστότοπο, μπορείτε να τον βελτιστοποιήσετε για τις μηχανές αναζήτησης, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητές σας να εμφανιστείτε στην κορυφή των αποτελεσμάτων της Google και να αποκτήσετε μεγαλύτερη προβολή με πιθανούς πελάτες.

Οι λέξεις-κλειδιά, οι μετα-περιγραφές και οι τίτλοι είναι μερικά μόνο από τα πράγματα που μπορείτε να προσαρμόσετε στον ιστότοπό σας για να βελτιώσετε τη βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO).

9. Δημιουργήστε ένα γνωσιακό κέντρο για πελάτες και προσωπικό.

Εκτός από την παροχή βοήθειας στους πελάτες, ο ιστότοπος της επιχείρησής σας μπορεί επίσης να ωφελήσει τους δικούς σας υπαλλήλους.
Δημιουργήστε μια “ορφανή σελίδα” (μια που δεν είναι ορατή πουθενά στον ιστότοπο, ώστε να μην μπορεί να βρεθεί εκτός εάν δοθεί σε κάποιον ο άμεσος σύνδεσμος) με βίντεο, εκπαιδευτικό υλικό ή ακόμα και εσωτερικές φόρμες για να βοηθήσετε την ομάδα σας να μάθει όσα πρέπει να γνωρίζουν για την δουλειά σας.

10. Προβάλετε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας.

Όχι μόνο μπορείτε να προβάλλετε τα προϊόντα σας ή να περιγράψετε τις υπηρεσίες σας λεπτομερώς με όμορφες εικόνες, αλλά μπορείτε να παρέχετε σύντομα εκπαιδευτικά βίντεο ή οδηγίες PDF με δυνατότητα λήψης για να μην δίνετε στους διστακτικούς πελάτες κανένα λόγο να πάνε αλλού για αγορά.

10 λόγοι να κάνεις το web site σου τώρα

Χρειάζεστε βοήθεια για τη δημιουργία του ιστότοπου της μικρής επιχείρησής σας;

Εάν δεν έχετε δημιουργήσει έναν ιστότοπο για την επιχείρησή σας, ακολουθούν πέντε εύκολα βήματα για να ξεκινήσετε.

1. Επιλέξτε ένα όνομα

Για την ευκολότερη δυνατή επιλογή, μπορείτε να επιλέξετε ένα domain όνομα ή απευθυνθείτε σε μας να βοηθήσουμε τόσο στην επιλογή του ιδανικού domain ονόματος όσο και στην ασφαλή καταχώρισή του.

2. Επιλέξτε μια πλατφόρμα δημιουργίας ιστότοπου

Επικοινωνήστε μαζί μας να συζητήσουμε τι ανάγκες της επιχείρησή σας. Εαν έχετε περίπλοκες ή μοναδικές ανάγκες τότε θα προτείνουμε συγκεκριμένους τρόπους κατασκευής του website σας.
Εαν πάλι θέλετε κάτι πιο απλό που θα λειτουργήσει ως μια πρώτη γνωριμία με τον χώρο μπορείτε να επιλέξετε τον website builder που παρέχουμε.

Πρέπει επίσης να γνωρίζετε πως όταν στην πορεία προκύψουν περισσότερες ανάγκες, η επέκταση του ιστοτόπου σας μπορεί να πραγματοποιηθεί εύκολα, δίχως να χρειάζεται νέα κατασκευή από την αρχή.

3. Δεν χρειάζεται να επιλέξετε πρόγραμμα φιλοξενίας

Η SMARTERweb διαθέτει το καταλληλότερο πρόγραμμα φιλοξενίας για κάθε ιστότοπο κάθε ανάγκη.
Παρέχοντας managed hosting διασφαλίζετε πως μεγαλώνοντα οι απαιτήσεις του ιστοτόπου σας, εμείς θα είμαστε εκεί ανά πάσα στιγμή.
Ενημερώνουμε κάθε αναβάθμιση είτε λειτουργικότητας, είτε ασφαλείας ενώ ταυτόχρονα διατηρούμε καθημερινά αντίγραφα ασφαλείας (back-up) για κάθε ενδεχόμενο.

4. Επιλέξτε ένα πρότυπο σχεδίασης

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά πρότυπα από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε. Φροντίστε να επιλέξετε ένα σχέδιο, χρώματα και ένα λογότυπο που ταιριάζει με την επιχείρησή σας.

5. Δημιουργήστε το περιεχόμενό σας

Τουλάχιστον, βεβαιωθείτε ότι έχετε μια αρχική σελίδα, μια σελίδα με πληροφορίες και μια σελίδα επικοινωνίας.

Εαν θέλετε να αναθέσετε την διαχείριση του website σας σε μας, η SMARTERweb διαθέτει μια ομάδα επαγγελματιών, εξειδικευμένη σε κάθε ανάγκη και απαίτηση.

Αλέξανδρος Μπούκης

Digital Marketing Specialist

Σχετικά Αρθρα

Κάνε τώρα την εγγραφή σου

και ενημερώσου για ότι νεότερο σχετικά με το Digital Marketing

Σας ευχαριστούμε πολύ! Η εγγραφή σας έγινε με επιτυχία! Σύντομα θα λάβετε νέα μας..!!