Και ενώ το internet συνεχίζει να βρίθει από ιστορίες σχετικά με το πόσο χάλια ήταν το 2016, για εμάς εδώ στην SMARTERweb ήταν μια αρκετά καλή χρονιά..!!

Οπως και στους περισσότερους από εσάς φαντάζομαι, αποτελεί παράδοση και για μένα, τις πρώτες ημέρες κάθε έτους, να ρίχνω μια ματιά στο προηγούμενο και να μοιράζομαι μαζί σας την εξέλιξη. Και ενώ ζήσαμε αρκετή εξέλιξη, με κορυφαίο γεγονός την ταχύτατη εξάπλωση της AirBnB που αλλάζει δραματικά τον χάρτη στην τουριστική μας περίοδο, εγώ θα επικεντρωθώ σε εμάς, την SMARTERweb και τη σχέση μας μαζί σας..!!

Το 2016 ήταν μια χρονιά με σημαντικά ορόσημα..!!

Η αλήθεια είναι, πως η προηγούμενη χρονιά ξεκίνησε λίγο περίεργα, σχετικά με τις υποδομές μας, τους servers μας. Προέκυψαν προβλήματα σχετικά με την απόδοσή τους, που για 2 και κάτι μήνες μας ταλαιπώρησαν αρκετά. Το δυσκολότερο σε τέτοιες περιπτώσεις είναι να εντοπίσεις την πηγή του προβλήματος, ώστε να ξέρεις και πως θα το αντιμετωπίσεις. Με πολλές δοκιμές καταφέραμε να το εντοπίσουμε και προχωρήσαμε σε σημαντικές αναβαθμίσεις και προσθήκες (hardware και software) που μας οδήγησαν σε μια εξαιρετική σαιζόν..!!

Μπορώ πια να πω με απόλυτη σιγουριά πως από το 1998, το 2016 ήταν η μοναδική χρονιά που μας έφερε (σχεδόν) το απόλυτο σε απόδοση..!!

99,85% Uptime
99,25% για τις email υπηρεσίες μας
99,42% για τις βάσεις δεδομένων SQL / MySQL

Ποσοστά που είναι δύσκολο να συναντηθούν οπουδήποτε..!!
Εχοντας πλέον την κατάλληλη υποδομή, είμαστε απόλυτα βέβαιοι πως και το 2017 θα συνεχίσουμε με τα ίδια απόλυτα ποσοστά απόδοσης..!!

Η οικογένειά μας μεγάλωσε..!!

Προστέθηκαν νέοι επενδυτές με όραμα αλλά κυρίως με ανοικτά μυαλά και με μεράκι ώστε σημαντικά projects που βρίσκονταν στα συρτάρια μας να αρχίσουν σιγά σιγά να παίρνουν πνοή..!! Και όταν λέω επενδυτές μην πάει το μυαλό σας σε τίποτα βαρύγδουπες εκφράσεις.. αναφέρομαι σε συνεργάτες / φίλους που μοιράστηκαν και πίστεψαν τα οράματά μας..!!

Ανακατσκευάσαμε το εταιρικό μας web site SMARTERweb.gr με σκοπό να αποτελεί πλέον το πρώτο σημείο αναφοράς και παρουσίασης των νέων μας, της δουλειάς μας αλλά και σε συνδυασμό με το WebSiteMarketing.gr, πηγή ενημέρωσης σχετικά με οτιδήποτε συμβαίνει στο internet και σας αφορά,,!!

Προχωρήσαμε στην ανακατασκευή του τοπικού μας portal Kerkyra.net, δίνοντας πλέον μια νέα, διαφορετική διάσταση στην ενημέρωση για οτιδήποτε συμβαίνει στο νησί μας..!! Με νέες εφαρμογές όπως οι ειδήσεις, που προέρχονται από τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά web sites του νησιού, προσφέροντάς σας μια σφαιρική ενημέρωση. Μέσα στο 2017 θα προσθέσουμε και άλλες πηγές.
Αλλες εφαρμογές που λειτουργούν στη νέα μας πλατφόρμα:

Τα πάντα για την ομορφιά και την υγεία σε ένα web site: http://kerkyra.net/beauty/
Ολες οι εκδηλώσεις και η νυκτερινή διασκέδαση στο νησί: http://kerkyra.net/events/
Αποκλειστικές προσφορές και εκπτώσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες από επιλεγμένες επιχειρήσεις: http://kerkyra.net/deals/
Μικρές Αγγελίες: http://kerkyra.net/aggelies

Σύντομα θα έχουμε ολοκληρώσει την ανακατασκευή του επαγγελματικού μας οδηγού (http://kerkyra.net/yellowpages/) και της εφαρμογής των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων (http://kerkyra.net/autos/).

Σε ότι αφορά τις τουριστικές επιχειρήσεις, προχωρήσαμε στην αναβάθμιση του τουριστικού μας οδηγού Corfu-Greece.com και GreeceforVisitors.com.
Δημιουργήσαμε μια εντελώς νέα πλατφόρμα η οποία θα στηρίζεται κυρίως σε άρθρα, galleries φωτογραφιών, video galleries ώστε να δημιουργήσουμε τον απόλυτο πληροφοριακό τουριστικό οδηγό για το νησί με νέες μεθόδους έμμεσης και άμεσης προώθησης επιλεγμένων επιχειρήσεων.

Ενα πολύ σημαντικό στοιχείο για τη νέα σαιζόν είναι η απόκτηση περισσότερων από 40.000 email δ/νσεις – συνδρομητές που ενδιαφέρονται άμεσα για διακοπές στο νησί μας. Αυτό μας έδωσε τη δυνατότητα να προχωρήσουμε ένα νέο project, το CorfuTraveller, μέσα από το οποίο, είτε με μορφή newsletter, είτε με τη μορφή διαγωνισμών, είτε μέσα από τα social media, αυτοί οι συνδρομητές θα λαμβάνουν σε εβδομαδιαία βάση, αποκλειστικές προσφορές και εκπτώσεις από επιλεγμένες επιχειρήσεις.
Μια έμπρακτη προσπάθεια για αύξηση των απ’ ευθείας κρατήσεων αλλά και της επισκεψιμότητας των web sites αυτών των επιχειρήσεων, χωρίς προμήθειες, χωρίς χειραγώγιση..!!
Λεπτομέρειες σχετικά με το CorfuTraveller project θα σας σταλούν σύντομα..!!

Επιστρέφουμε στις εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα, παρουσιάζοντας σύντομα δύο μεγάλες εφαρμογές μια για το νησί μας γενικότερα και μια ακόμη που αφορά κυρίως τον τουρίστα της κρουαζιέρας σε όλη τη χώρα..!! Με 48 λιμάνια και κάτι περισσότερο από 5.000.000 επισκέπτες ανά σαιζόν, αναπτύσσουμε ένα νέο project το οποίο θα αποτελέσει αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής κρουαζιέρας, πειραματικά για το 2017 και απολύτως ολοκληρωμένα για το 2018..!!

Ενα εξίσου σημαντικό γεγονός που πραγματοποιήθηκε το 2016 είναι και η επίσημη πιστοποίησή μας ώς Google Partners, η οποία μας έδωσε πρόσβαση στην απύθμενη δεξαμενή επισκεψιμότητας μέσω της Google και Google Network.
Πολύ σύντομα θα είμαι σε θέση να σας ανακοινώσω προγράμματα στοχευμένης επισκεψιμότητας (αριθμός clicks, χώρες προέλευσης, συγκεκριμένες λέξεις κλειδιά), σε τιμές εξαιρετικά χαμηλότερες από τις τιμές που ισχύουν μέσω του Google Adwords..!!

Και μόλις αρχίσαμε..!!!

Για μια ακόμη φορά σας ευχόμαστε μια καλή και αποδοτική χρονιά..!!!
Είμαστε πάντα δίπλα σας, με φρέσκες ιδέες, καινούρια projects, γιατί όπως είχε πει και ο Robert Kennedy “Η πρόοδος είναι ωραία λέξη, αλλά αυτό που τη δημιουργεί είναι η αλλαγή..”.

 

Αλέξανδρος Μπούκης
Web Marketing Specialist